Even voorstellen...

Beste bezoeker,

Ik ben Tim van Zeben. Op een zonnige herfstdag in 1984 geboren, om vervolgens getogen te worden in IJmuiden en inmiddels al jaren werkzaam in de vissector. Vroeger toen ik nog op de middelbare school zat, had ik al vakantiebaantjes in de vis en nu, zo'n 20 jaar later, ben ik er nog altijd werkzaam. Nu niet meer als vakantiebaan natuurlijk, maar wel nog altijd met hetzelfde plezier als vroeger. Mijn werkgever is een zeevisgroothandel in IJmuiden en daar doe ik van alles en nog wat, maar voornamelijk de in- en verkoop én een stuk kwaliteitsmanagement.

Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Noordzeevis uit IJmuiden. Deze stichting promoot en stimuleert de consumptie van vis uit de Noordzee. Het voltallige bestuur verricht op basis van vrijwillige inspanning werkzaamheden en doet dit puur uit liefde voor het vak en product. Tarbot, griet, tongen, en eigenlijk nog zon'n 220 andere soorten vinden gretig aftrek in het buitenland, behalve in Nederland zelf. Klanten uit het buitenland betalen en waarderen de producten uit Nederland en daarom is het des te gekker dat het juist hier bijna niet geconsumeerd wordt. Hier maakt de stichting zich hard voor. 

Verder woon ik samen met mijn vriendin Iris en hebben wij een hondje (Saartje) die ons gezin compleet maakt. 

Seabites is een bedrijf wat met Noordzeevis -een streekproduct- lekkere, makkelijke en smakelijke snacks maakt. Met een hoop plezier, maar tevens met een serieus randje. De ingredienten van alle Seabites bevatten sowieso altijd plezier en Noordzeevis. Seabites draagt een steentje bij aan het stimuleren van de consumptie van lokale producten, en daardoor dus ook aan de ecologische footprint. Ook laat Seabites de Nederlandse consument zo kennis te maken met producten die normaliter voornamelijk voor de export gebruikt worden. Door het in een snack te verwerken willen we de consument bereiken en zodoende de diverse en heerlijke vissoorten uit de Noordzee in de schijnwerpers te zetten.

© foto Studio2Media / Gwendelyn Luijk